Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů. Složení: pískavice řecké seno (Trigonella foenumgraecum) BEZ GLUTAMANU BEZ LEPKU BEZ SOLI BEZ BARVIV BEZ KONZERVANTŮ Nakládané kořeněné limetky Budeme potřebovat: 25ks limet, 600ml hořčičného oleje, 225g soli, 150g mletého chilli, 50g mleté hořčice, 50g mleté pískavice, 25g rozdrcených hořčičných semínek 1 lžíce mleté kurkumy, 1 lžička asafoetidy Limety dáme do velké vyvařené sklenice, přidáme sůl a protřeseme. Zakryjeme a necháme na teplém místě 1-2 týdny, dokud limety nezměknou a nezískají matnou hnědou barvu. Smícháme pískavici, mletou hořčici, mleté chilli a kurkumu, zasypeme limety, zakryjeme a v teple necháme stát další 2-3 dny. Rozehřejeme olej a v něm smažíme asu a hořčičná semínka, když začne olej kouřit, přelijeme jím limety. Dobře promícháme a necháme 1 týden stát zakryté na teplém místě. Tyto pikantní limety se skvěle hodí ke všem typům karí. Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě. Země původu: Indie Pískavice řecké seno mleté DNM 50G od výrobce DNM v kategorii Potraviny | Koření a jejich směsi za skvělé ceny na e-shopu Alpik. cz.